Din guide til Litauen

SIMIONA ARNESEN ARRANGEMENT

Get Adobe Flash player

Litauisk mat og drikke

 

Det Litauiske kjøkken er sannsynligvis lite kjent for de av dere som ikke har vært der. De Litauiske retter kan etter min menig, konkurrere med det gresk, italiensk og fransk kjøkken i mangfold. Hvert lands kjøkken påvirkes av tradisjon og naturgitte forhold. Litauen har mye potet i sine retter, slik er det også i de tradisjonelle og populære rettene som blant annet Cepelinai, kald rød suppe( Saltibarsciai) under sommermånedene.

 

Det er et stort utvalg av kake med blant annet kjeks og ostemasse(cottage cheese). Et stort utvalg av ost, hvit(!), gul, stekt, krydret, eple, røykt, alt for hver smak. I få europeiske land kan man få tak i skikkelig svart brød. Litauen er meget kjent for å ha et meg godt svart brød.

 

Gjestfriheten i Litauen er storartet, man kommer aldri sulten fra et besøk.

 

På julaften består det litauisk bordet dekket av 12 retter, men denne dagen spises det ikke kjøtt. Litauisk mat kan skilles fra andre land med sitt mangfold av retter.


Øl

Švyturys Extra er et populært øl i Litauen. Bryggeriet ble etablert i 1784 og dermed burde det være en viss fagkunnskap som ligger til grunn for produksjonen.

'I dag eies det av Carlsberg – en annen gammel kjempe i bryggeriverden.

I henhold til hjemmesidene til Švyturys involveres alle arbeidere i

bryggeriet ved prøvesmakingen av nye brygg. De kommer

med kommentarer til forbedringer slik at brygget kan videreutvikles.

 


Kontakt

Har du spørsmål?
Jeg svarer så raskt
som mulig :-)