Din guide til Litauen

SIMIONA ARNESEN ARRANGEMENT

Get Adobe Flash player

Konsert og kultur i Litauen

 Det arrangeres flere konserter, festivaler, show hele året i Litauen, men det meste  skjer selvfølgelig når det er varm og fint sommer vær.

Sang og dans arrangementer

 I 2003 ble den tradisjonsrike ”sang og dans festivalen” anerkjent av de tre Baltiske landene (Litauen, Latvia, Estland) i UNESCO som et mesterverk i immateriell kulturarv. Festivalen har blitt arrangert siden 1924 og hvert fjerde år fram til dag. ”sang og dans festivalen” avholdes i flere dager og inneholder kunst utstillinger, ensemble, dans og sang. Det er et stor opplevelse å være med på denne festivalen.

I Vilnius finner dere en byste til Frank Zappa som var bygd  i 1995. 

 Dette er den eneste i hele verden. Frank Zappa ansees i dag som  faren til den moderne musikken. Han var amerikansk sanger, gitarist, komponist, plateprodusert og samfunnskritiker med politisk engasjement. Frank Zappa har gjort stor påvirkning på litauske kunstere og symboliserte fridom.

Kaunas internasjonale Jazz festival arrangeres hvert år i Litauen.


 Hvert år er det et stort kulturisk event  som tiltrekker mange gjester ikke bare fra Litauen, men også fra andre land. Denne festivalen presenterer et bredt og rikt utvalg av moderne jazz. Det prøves også nye kombinasjoner med blandt annet klassik musikk, noe som er helt unikt.

Musikk i Trakai slott 

 

Musikk toner fra det XIV århundre slottet slynges ut over øyen,  stemningen flytter deg tilbake til de gode gamle dager. 

Internasjonal poesifestival „Poezijos Pavasaris“ arrangeres  hvert år fra 1965. Festivalen arrangeres av et forbund for diktere. Der leser sinne artikler litauiske og utenlandske forfattere, sangere, musikere og kunstnere.  

 

Vilnius internasjonal musikkfestivalen hvor det delta kjente artister, musikalske grupper fra hele verden.

Pazaislis Musikk festival in Kaunas

Hvert år siden 1996 organiseres  Pazaislis Musikk Festival. Det er en av de mest fremtredende arrangementer i Litauen. Her kommer profesjonelle musikker fra mange land. Alt dette skjer i kloster av barokkisk arkitektur, som var byget mellom 1621-1684 og er en av de fineste mesterverk i Nord Øst Europa. Hvert år kan du høre stort utvalgt av mange forskjellige sjangere: moderne opera, sakralest musikk, recitalis og ect.
DSCF2264-rokas
Rock netter

Internasjonal rock festival skjer hvert sommer i Litauen.
Dette året, som de to siste årene arrangeres det på Zarasai øy.

 

Det skjer mye mer, kommer mer informasjon etter hvert.

 

Kontakt

Har du spørsmål?
Jeg svarer så raskt
som mulig :-)