Din guide til Litauen

SIMIONA ARNESEN ARRANGEMENT

Get Adobe Flash player

Historisk tur

Er du interessert i historie og beundrer av gamle slotter, palass, herregårder? Da kan du finne noe som kan interessere deg i Litauen også. Litauen har veldig rik historikk. For å bli bedre kjent med Litauen er dette en fin måte å begynne på.

 

TrakaiP1010680-s

 Et av de mest besøkte slottet i Litauen er Trakai som ligger 28 km fra Vilnius. I middelalder var  Gamle Trakai hovedstad av Litauen. Slottet ligger på en av de mange små øyer i Galves vann noe som gir slottet en helt spesiell utstråling.

Slottet var bygd for forsvarelse, men etter den store krigen i 1410 ble den restaurert til residens av duk av Litauen. Senere ble slottet brukt som fengsel. Fra 1962 ble slottet et historisk museum hvor det arrangeres musikkfestivaler og historiske arrangementer.

 

Kernave

En by ligger ca 35 km i nord vest fra Vilnius. I dag er det en liten by, men har en veldig stor plass i Litauisk historie. Kernave er den første hovedstaden i Litauen. I 2004 var den registrert i UNESCO world heritage listen. Det er det beste stedet hvor du kan oppleve opprinnelse av staten Litauen. Her har arkeologer funnet spor fra X årtusen f.Kr. til tidlig middelalder.

I dag skjer der også arkeologiste undersøkelser. Hvert år arrangeres fester hvor det demonstreres gammelt håndverk, gammel musikk, kampsport fra ulike land. Samles masse folk og du kan forestille deg hvordan det var i de gamle dagene.

 

Kontakt

Har du spørsmål?
Jeg svarer så raskt
som mulig :-)